Reiki 

Wat is Reiki

Reiki is d.m.v handoplegging energie doorgeven.

Als alternatieve geneeswijze is reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen therapeut en patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Reiki wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Reiki werkt met universele energie en is op daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht we in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. 

Ik ben ingewijd volgens de Reiki Methode van Usui. Deze methode is door Japanner Mikao Usui ontwikkeld. Hij omschreef zijn geesteskind als ‘zijn weg naar geluk, harmonie en geestelijke ontwikkeling’. 

Een behandeling met reiki is niet altijd geschikt. Bij Botbreuken;Tijdens een behandeling na een hartinfarct; Voor of na een operatieve ingreep.